torstai 26. tammikuuta 2012

Tomaatti-pasta

Tässä tulee resepti joka tosiaan on minun mieleeni...jos pasta-annos sisältää oliiveja ja valkosipulia, resepti ei voi mielestäni mennä vikaan. Pastan kaveriksi hyvä punaviini, niin nam!

4 annosta
8 tomaattia
1dl mustia kalamata oliiveja
1 rkl kapriksia
2 valkosipulin kynttä
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
7dl pastaa, esim. fussili

Pasta al pomodoro
Laita pastavesi ensiksi kiehumaan. Lohko tomaatit, ja poista tomaattien siemenet, eli sisus, veitsellä. Tämä saatta kestää hetken, mutta on maun arvoista. Laita pastat kiehumaan veteen. Kuumenna oliiviöljy pannussa, ja lisää viipaloitu valkosipuli ja tomaatit pannulle. Sekoita varovasti, jotta tomaattilohkot eivät mene rikki. Lisää kaprikset ja oliivit joukkoon ja paista niitä parin minuutin ajan. Nosta pasta keitinvedestä reikäkauhalla (silloin pastaan jää enemmän kosteutta) paistinpannuun ja suolaa. Sekoita varovasti mutta huolellisesti, ja tarjoa tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti