torstai 17. toukokuuta 2012

Kesä-pavlova

Marenkipohjat:
50g tummaa suklaata
6 munanvalkuiaista
3dl sokeria
3 rkl kaakaota
1 rkl maizenaa
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte:
5dl Vanilla
300g mansikoita
50g pistaasipähkinöitä

- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa, ja anna jäähtyä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähän sokeria kerrallaan kunnes seos on tarpeeksi jäykkää.
   Muista että marenki on valmista kun voit kääntää kupin ylösalaisin, ilman että se seos valuu pois. Lisää kaakao ja maizena siivilän avulla seokseen, ja sekoita. Sekoita varovasti myös sulatettu suklaa seokseen, marmoriraidat eivät haittaa, joten sekoita varovasti.
- Jaa marenki 3 osaan, ja tee pyöreitä (halkaisijaltaan noin 15-20cm) levyjä uunipellille. Itse olen tehnyt yhden pyörylän per pelti, koska marenki leviää hieman uunissa. Laita marenkilevyt uuniin, ja laske uunin lämpötila noin 125 asteeseen.
- Marengit ovat valmiit, kun kuori on kova, mutta marenki on edelleen pehmeä sisältä, tähän menee noin 60-75 minuuttia. Sulje uuni ja anna marenkien edelleen olla uunin jälkilämmöllä noin 20-30 minuuttia.
- Täytteen valmistat todella helposti; Vispaa Vanilla (vispikerma käy yhtä hyvin) ja pilko kuoritut pistaasipähkinät pienemmäksi, pilko puolet mansikoista pieniksi paloiksi. Pilko jäljelle jääneiden mansikoiden kannat pois.
-Laita suurin marenkipohjista tarjoiluvadille, sekä lisää vanillaa ja mansikanpalasia ennenkun laitat seuraavan marenkipohjan. Toista. Viimeisen kerroksen päälle, laita vanillaa, kokonaiset mansikat sekä lopuksi pilkotut pistaasit.
Tarjoa korkeintaan 1-2 tuntia valmistumisen jälkeen, jotta marenki on edelleen rapeaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti