tiistai 8. toukokuuta 2012

Ikan Pasta alla Vongole


Olen hakenut Toscanasta inspiraatiota ja uusia ideoita, ja pakko sanoa, että perinteinen oma versioni simpukkapastasta, onnistui ehkä entistä paremmin, kun raaka-aineet olivat huippuluokkaa. Seuraava ohje on 4 henkilölle, jonka valmistin Toscanan auringon alla ihanissa maalaismaisemissa.

500g spagettia

1kg tuoreita simpukoita
0,5dl oliiviöjyä
2 punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia
3dl kuivaa valkoviiniä
4dl vettä
suolaa, pippuria

Keitä spagetti suuressa, erillisessä kattilassa runsaassa vedessä, lisää suolaa.

1) Kaada oliiviöljy suureen kattilaan, ja kuumenna. Lisää raastettu chili ja valkosipuli, oikein pieneksi pilkotut sipulit, ja pippuri. Ruskista hetken, että sipulit vähän pehmenevät, jonka jälkeen kaada vesi ja valkoviini joukkoon, ja odota että seos alkaa kiehua.
2) Heti kun liemi kiehuu, lisää simpukat joukkoon, ja laske levyn lämpötilaa. Sekoita kunnolla, ja laita kansi päälle. Anna simpukoiden hiljalleen muhia kannen alla ja sekoita parin minuutin välein. Simpukoiden ei tarvitse kiuhua kauaa, joten noin 5min kiehuminen riittää...
Voit arvioida ajan itse, kun huomaat että kuoret ovat auenneet.
3) Valuta pasta, ja laita lautasille annoskoot, tarkista onko spagetissa tarpeeksi suolaa.
4) Ota suuri kauha jolla otat simpukka-kattilasta sekä lientä että simpukoita, ja kaada annorslautaselle.
Pastassa kuuluu olla runsaasti lientä, jotta se ei ole kuivaa.
5) Tarjoile heti, buon appetito!!


Vinkki!!!
Simpukoiden itsepäisyydestä...
Moni pelkää simpukoiden valmistusta, koska ei muista koska niitä voi syödä, koska ei, kuulun myös itse omaan kastiin, että olen varovainen mutta tässä pari vinkkiä ennen herkuttelua:

Elävät simpukat;
heitä auki olevat simpukat pois, jos kuoret ovat auki jo ennenkun olet valmistanut niitä,
se tarkoittaa sitä, ettei ne ole hyviä. Kun taas olet valmistanut simpukat, niiden kuuluu olla auki, mikäli ne eivät aukea, heitä nekin pois. Itse onnistun aina löytämään pari jokaikisestä pussista jonka olen ostanut...

Pakastetut simpukat;
Heitä jäiset simpukat kuumaan liemeen ja keitä ylläolevan ohjeen mukaisesti. Heitä kiinniolevat simpukat pois keittämisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti