keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Aasialainen kalakeitto

Iso pahoittelu-hali kaikille siitä, että oon ollut tosi kauan päivittämättä mun blogia. Syitä on 2:
olen ollut viruksen kourissa yli viikon, eikä hellitä millään, mikä johtaa toiseen tekosyyhyn;
en ole myöskään jaksanut kokkailla mitään.... MUTTA, tässä tulee isän vaimon Leenan aivan voittamaton resepti helposta kalakeitosta, näin talvi (ja flunssa) aikaan aivan ihana!!!

4 annosta

½ chilipalko
2tl limen kuorta
2tl inkivääriä
2 valkosipulin kynttä

15cm purjoa
3 eriväristä paprikaa

4dl kookosmaitoa
6dl vettä
2 kalaliemikuutiota
2rkl soijaa

300g kuhaa
2rkl limen mehua
1tl suolaa
2dl katkarapuja
½dl korianteria 

Kuumenna paistinpannu ja lisää noin 2rkl oliiviöljyä pannulle. Raasta chili, lime, inkivääri ja valkosipulit hienolla raastimella ja kääntele ainekset sekaisin, älä anna ruskistua, ainekset palavat helposti. Lisää pieneksi pilkotut paprika ja purjo pannulle, ja ruskista noin 3 minuutin ajan, jotta paprikat pehmenevät hieman. Lisää nesteet joukkoon, ja keitä seosta noin 5min ajan. Kun seos kiehuu, lisää paloiksi pilkotut kuha palat joukkoon ja kääntele varovasti. Lisää suola ja limen mehu ja laita viimeisksi katkaravut joukkoon korianterin kanssa.

Pari vinkkiä!
  • Voit käyttää erilaisia kaloja, esim. ahventa, siikaa tai lohta kuhan sijaan
  • Katkaravut voit myös vaihtaa esim simpukoihin (suosittelen) 
  • Itse jätän korianterin suosiolla pois, se taitaa olla ainoa yrtti mistä en koommin välitä
  • Määrittele itse miten tulisen keiton haluat, eli poistatko chilistä siemenet vai et





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti